Automaat olie verversen en spoelen zinvol ?

Bijna alle autofabrikanten bieden een LONG-LIFE vulling op de transmissie, in bijv. BMW-modellen ook goed zichtbaar met een sticker op de olie pan. Jammer genoeg kan hiermee niet worden vermeden dat er vuil afzettingen in de versnellingsbak plaatsvinden. De olie corrodeert met de tijd, de viscositeit verandert en dus veroorzaakt het een aantal problemen. Beginnend met comfortproblemen zoals schokkend schakelen en trillen.

Een transmissie olie verversing wordt in ieder geval aanbevolen, afhankelijk van het model, tussen de 80.000 en 120.000 km.

Onze aanbeveling is echter ongeveer 80.000 km , en tevens daarmee het oliefilter. Maar vergeet niet, een olie verversing kan problemen voorkomen maar kan vaak niet meer de problemen die je eerder had oplossen.

Meestal is het te laat als er zich al problemen voordoen omdat de storing vaak veroorzaakt wordt door versleten frictie-platen, zuigers, defecte schakelventielen, oliepompen en in bijna 95% van de gevallen de koppelomvormer.

De belangrijkste reden voor een beschadigde koppelomvormer is het bereiken van de slijtage limiet zijn. Wordt deze zogenaamde limiet bereikt, dan gaat de koppelomvormer zeer fijn tot grof metalen of aluminium slijpsel produceren. Dit slijpsel wordt afgezet in de volledige automatische transmissie, maar vooral in het oliefilter en oliekoeler. Dit beïnvloedt de werking van de ultra gevoelige controle kleppen, tandwielen en zuigers. Op zo’n moment is een olie verversing niet meer effectief en kost u onnodig geld.

Een versnellingsbak olie verversen met spoelen gaat op een speciale wijze. Een spoeling van de transmissie-oliekoeler moet zeer zorgvuldig gebeuren. Met 120-graden en pulserende bewegingen wordt de transmissie oliekoeler gedurende ongeveer 45 minuten gespoeld om zelfs het fijnste vuil te verwijderen.

Voor een GRATIS diagnose van uw automaat, olie verversing, spoelen, revisie of reparatie kunt u contact opnemen met onze planning.

Autotransmission BV
Darwinstraat 2
6718 XR Ede / Gelderland

Tel.: 0318 525833
Fax.: 0318 527195

E-mail:info@autotransmission.nl

Written by

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: